Çekmeceli̇ Kalip Raflarinda Olmasi Gereken Özelli̇kler Nelerdi̇r?

Kalıp raflar, ağır sanayi endüstrisinde kullanılan yüksek kapasite ağırlığında olan metal kalıpların dikey şekilde dizilmesiyle kullanılan raf sistemidir. Kalıp raflar depolama olarak kullanılan yaygın sistemlerdir. Taşıyabilecek en yüksek kapasiteye sahip olan tüm ağırlıklarda, ürünlerin çeşitli türde olmasıyla depo alanları yukarı yönlü üst üste dizilmesine uygun bir ortam hazırlar. Deprem gibi olası afet anlarda ek dayanıklılığı ile önceden alınan tedbirler sayesinde taşıma güvenliği en üst seviyede tutulur. Taşıma kapasitesinde edinilen bilgilere göre raporlarda, yük tonu ne kadar ağır olursa olsun taşıma gücü oldukça kuvvetlidir. Yük tonunun ne kadar kapasiteye sahip olduğu belirlenen yatay ve dikey şekilde olan taşıyıcılar yardımı ile kalıp depolar yeniden tasarlanmış olur.

Çekmeceli Kalıp Rafı Özellikleri, Kalıp rafı, en bilindik olarak  malları kolayca almak  üzere üstte  hareketli taşıyıcı ile monte edilebilecek her çeşit  kalıbın depolanması için kullanılır. Yan raf alt kısımda  tekerlek rayına sahiptir ve kayar raf paneli yükleme sırasında serbestçe dışarı çekilebiliyordur  Orta boy  slayt rafı 800kg / Katmandan daha az taşıyabilir ve ağır tip slayt rafı 600kg /  çekmeceyi kaldırabilir ve  yükleyebilir. Rafın tamamı nakliye için uygun olan kısım  kombinasyon yapısıdır ve sabitleme kısmı  basit ve hızlıdır ve bu raf daha iyi güvenlik koruma cihazına sahiptir. Özel çekmece tipi kalıp rafı aynı zamanda sipariş edilebilir .

Kalıp çekmece yapısı nasıldır?

  1. Kombine montaj, genelde sütun, kılavuz , çekmece tabakası, , konumlandırma pimi, gibi cıvatalı bağlantı, istikrarlı yapı, güvenli ve güvenilir, genellikle satırlarda kullanılanlardan oluşur.
  2. Çekmece tablası, il olarak bir sürgülü raydan , bir çekmece tablasından ve bir oluktan oluşur.
  3. Çekmecelerin çekildikleri sırada güvenliğini sağlamak için konumlandırma pimleri ve sınırlama pimleri bulunmaktadır.1. Kalıp rafı, kurulumda sıradan raftan daha zorludur. Raf sistemi kurulduktan sonra malzemelerin normal çalışıp çalışmadığını ve cıvataların sıkılıp sıkılmadığından emin olmak gerekir.
  4. Rafın altındaki genişletme cıvataları, rafların ağırlığının kaybolmasına sebep olmasını etkili bir şekilde önleyebilir. Bu nedenle, ayağın cıvataları yerli yerinde olmalı  ve yeterince sıkıldığından emin olunmalıdır.
  5. Kalıp konulduğunda veya çıkarıldığında, kalıbın kaldırma işlemi sırasında kalıbın ani bir hareketle yere düşmesine engel olmak için slingin yerine yerleşip bağlanmadığını kontrol etmek gerekir, eğer kontrol edilmezse sonucunda bu da küf hasarına veya emniyet kazasına neden olur.
  6. Kalıp raf kalitesi de dikkat gerektiren bir faktördür. Yük taşıma testinin, kurulum yapıldıktan sonra gerçekleştirilmesi gerekir. Hafif hizmet rafları, orta servis rafı, uzun açıklıklı raf, palet rafı, ağır hizmet tipi raflar, raflarda sürücü, dar koridor rafı, mekik rafı, konsol rafları, çelik platform, ara kat, kalıp rafı, çekmece rafı, yer çekimi konusunda uzmanlaşmıştır.
Detay Endüstri